دستگاه تصفیه آب خانگی از چه قطعاتی ساخته شده است؟
از زمان قدیم و قرن ها پیش بشر به دنبال زندگی ای سالم تر و راحت تر بوده است.از این رو خیلی از انسان ها و مخترعین و کارآفرینان از دیرباز تا الان، به ساخت وسایل و ابزاری که به آسایش و زندگی راحت تر انسان ها کمک کند، روی آورده بودند.
مانند توماس ادیسون که برق و لامپ را اختراع کرد، یا الکساندرا گراهام بل که مخترع تلفن بود و بسیاری کارآفرینان دیگر…
هرکدام از دستگاه هایی که ساخته می شود، ابزار و تجهیزات مختص به خود را دارد، دستگاه تصفیه آب خانگی نیز جز همین دسته است.
همان طور که در مقاله های قبلی اشاره کردیم، امروزه کیفیت آب لوله کشی در تمام شهرها پایین آمده و ما همواره برای حفظ سلامتی و پاکیزگی، نیاز به یک دستگاه تصفیه آب خانگی داریم.
اما تا به حال به این فکر کرده اید که دستگاه تصفیه آب از چه اجزایی تشکیل شده است؟یا دستگاه تصفیه آب دقیقا چه کاری انجام می دهد؟یا دستگاه تصفیه آب چگونه آب را پاکیزه می کند؟
در این مقاله قصد داریم به تمام این سوالات پاسخ دهیم.
اجزای اصلی دستگاه تصفیه آب:
در تصویر زیر اجزای اصلی دستگاه تصفیه آب خانگی نشان داده شده است و محل آب خام ورودی، آب تصفیه شده و پساب خروجی نیز در تصویر نشان داده شده است.
دستگاه تصفیه آب از شیر ورودی آب، فیلتر الیافی، سوییچ فشار پایین پمپ، فیلتر ممبران و…تشکیل شده است که در ادامه همه را توضیح خواهیم داد.
دستگاه تصفیه آب خانگی به طور کلی از دو مدل قطعه تشکیل شده است که یک نوع آن قطعات دائمی نصب شده برروی دستگاه هستند و نوع دیگر آن قطعات مصرفی مانند فیلترهای دستگاه تصفیه آب هستند.
قطعات اصلی و دائمی مانند پمپ آب، ترانس، سوییچ ها و شیر برقی و..همه این قطعات اصلی و دائمی بوده که نباید به زودی خراب شوند.خراب شدن زود هنگام آنها نشانه بی کیفیتی آن دستگاه خواهد بود.
فیلترهای دستگاه تصفیه آب خانگی، از نوع قطعات مصرفی تصفیه آب می باشند، چرا که در اثر مصرف در طول مدت زمان مشخصی دیگر قابل استفاده نیستند و می بایست تعویض شوند و عدم تعویض آنها ممکن است به قطعات دائمی دستگاه تصفیه آب نیز آسیب بزنند.
در ادامه می خواهیم قطعات دائمی و اصلی دستگاه تصفیه آب را به شما معرفی کنیم و در مورد نحوه کار و مشخصات هرکدام توضیح مختصری بدهیم.
1-پمپ(RO Pump):
برای تامین فشار مناسب آب خام اولیه برای ورود به ممبرین به کار می رود.فشار معمول ایجاد شده توسط پمپ، بین 80 تا 120 psi می باشد.
2-ترانسفورمر(Transformer):
تبدیل برق 220 ولت به 24 ولت برای تامین برق مورد نیاز پمپ را بر عهده دارد.
3-شیر برقی (Auto shut-off valve):
در مواقعی که برق و یا جریان آب قطع شود، آب ورودی به سیستم را قطع می کند.
4-شیر تنظیم TDS یا شیر میکس:
برای افزودن املاح آب تصفیه به کار می رود و بنا به طعم، مزه و ذائقه قابل تنظیم می باشد.
5-نمایشگر فشار(Pressure Gauge):
به منظور نمایش و کنترل فشار آب خروجی از فیلترهای سیستم پیش فیلتراسیون طراحی شده است.در صورتی که عقربه فشارسنج از psi 20 کمتر باشد، بایستی نسبت به تعویض فیلترهای PP و کربن اقدام کرد.
6-شیر یک طرفه کنترل آب تصفیه( شیر سوزنی ):
شیر یک طرفه برای کنترل جریان آب تصفیه از ممبرین به طرف مخزن تحت فشار و جلوگیری از برگشت آب به طرف ممبرین به کار برده می شود.
7-سوییچ(سنسور) فشار بالا(High pressure switch):
قطع و وصل به موقع و اتوماتیک برق سیستم را در مواقعی که مخزن تحت فشار به طور کامل با آب تصفیه پر شده باشد، به عهده دارد.(جهت عقربه های ساعت برای افزایش فشار روی 38 psi (قطع جریان)و 32 psi (وصل جریان) تنظیم شده است.
8-سوییچ(سنسور) فشار پایین(Low pressure switch):
جهت قطع و وصل اتوماتیک برق دستگاه در موقع قطع شدن جریان آب ورودی و یا کاهش فشار آب خام به کار می رود.(توجه شود که سوییچ در فشار بالاتر از 5psi روشن و در پایین تر از این فشار، پمپ دستگاه را خاموش می کند.)
9-شیر کنترل جریان پساب( Flow limiting valve):
برای کنترل جریان فاضلاب(پساب) خروجی از دستگاه و جلوگیری از هدر رفتن آب عمل می کند.کنترل جریان خروجی بر روی 300 سی سی در دقیقه تنظیم و ثابت شده است.
10-شیر یک طرفه کنترل آب تصفیه:
جهت جلوگیری از برگشت آب به شیر میکس استفاده می شود.
حال که با اجزای دائمی و اصلی دستگاه تصفیه آب، و همچنین نحوه عملکرد هرکدام آشنا شدیم، می خواهیم توضیح مختصری در مورد بخش مصرفی یا غیر دائمی دستگاه های تصفیه آب و یا همان فیلتر های تصفیه آب بدهیم.